zaterdag 26 maart 2016

Zaterdag 26 maart - Van pasgeboren schaapjes tot dolblije kindjes

Deze ochtend hadden we het geluk iets langer te mogen slapen, want we werden rond negen uur verwacht in feestzaal Familia voor een hemels ontbijt. Mihai, onze persoonlijke chauffeur, bracht ons erheen en daar werden we openlijk onthaald met broodjes, schotels charcuterie, choco, kaas, verse melk en paprika’s, waar Nette en Jolien maar niet genoeg van konden krijgen. 

Nadat we onze buikjes hadden rondgegeten, gingen we voor de eerste keer op stap in Hodora. We bezochten eerst de schapenboer. Ook daar werden we hartelijk ontvangen en uitgebreid rondgeleid tussen meer dan 700 schapen, waaronder ook veel pasgeboren lammetjes. We waren erg onder de indruk en konden het dus ook niet laten om meer foto’s te maken dan nodig. 

We zetten onze verkenningstocht verder en toverden een schitterende glimlach op het gezichtje van Aura. Ze was dolblij met ons bezoek! Haar mama, Genoveva, bood ons heerlijke hapjes aan (met paprika)  en lekker fris perensap. We waren allemaal onder de indruk van het gevorderde Frans dat Genoveva sprak, maar vooral van de vlotte communicatie tussen Aura en haar mama. Het was hartverwarmend om te zien hoe Aura openbloeide!

Ook Vladuts was dolgelukkig met ons bezoek en jaja, de draaiende paardenstaart van tant’ann deed het weer! We lieten Vladuts genieten van een roemieconcert met leuke kinderliedjes en bijhorende dansjes. Na de fotoshoot en het tijdelijke afscheid werd het tijd om te eten, maar tant’ann vertelde ons dat Amazing Adina en tante Katy nog steeds niet terug waren van de winkel, die 60 kilometer verderop ligt. Hierdoor konden we nog niet binnen in de villa, het kasteel zoals ze het hier noemen, dus gingen we als vervanging shoppen in de winkel van Dorel. Het middageten bestond dus vooral uit koeken en heerlijk brood met worst. 

Met volle buikjes waren we helemaal klaar voor de namiddagspelen! Lang moesten we niet wachten op enthousiaste kindjes, want we werden al een tijdje stiekem achtervolgd door nieuwsgierige kinderen. Door hun en ons enthousiasme vloog de tijd voorbij en kon de pret niet op! We kijken al verlangend uit naar morgen! Het was opmerkelijk hoe goed we elkaar konden verstaan en hoeveel kinderen er vlot Engels spraken. Gabriel en Daniel, twee van de oudsten, werden dan ook onze persoonlijke vertalers. De spelletjes werden heel erg geapprecieerd, vooral het spel ‘Dode vis’, ’Dead fish’, viel erg in de smaak! Tijdens de spelletjes gingen Nette en Stef op bezoek bij Aura en Vladuts en genoten van het warme gezelschap.

Rond zes uur hebben we afscheid genomen en zijn we zingend door de straten teruggekeerd naar de villa, waar iedereen zich klaarmaakte om naar de kerk te gaan. Terwijl dertien van de zestien Roemies een echte Roemeense mis bijwoonden, maakten Jolien, Ines en tante Katy macaroni met kaas en hesp klaar in de villa. Na deze vermoeiende dag had iedereen veel honger, waardoor het heel stil was aan tafel. 

Tijdens de afwas en de opruim kwamenx de eerste geeuwtjes en kon iedereen zijn slaap nu goed gebruiken. We kruipen dus nu in onze koude bedjes, maar verwarmen elkaar met onze dikke warme vriendschap! Noapte buna!

Journalisten van de dag: Creatieve Carissa en Jolige Jolien 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten