vrijdag 25 maart 2016

Vrijdag 25 maart - Op weg naar Hodora

‘Triing’
–Hello?
‘Good morning this is your wake-up call.’
–Ehm, thank you?

Zo werden de Roemies vanmorgen wakker, iets vroeger dan gepland. Dat nam niet weg dat er in elke kamer haastig alles bij elkaar werd gezocht om dan om kwart voor negen in de lobby te staan. Alleen om dan te horen te krijgen dat onze chauffeur van de dag, Mihai 1st, een halfuur vertraging zou hebben door toedoen van de sneeuw.

Na het wachten in de wel zeer comfortabele zetels van de lobby was het dan toch tijd om te vertrekken. Geweldige verrassing toen we beseften dat een geweldig hipsterbusje voor ons klaarstond. Compleet met rode gordijntjes en coole stickers, we voelden ons meteen thuis. Dat was nodig want de komende acht uur zouden we hier onze tijd moeten doden. Maar omdat bij de Roemies de sfeer nooit ontbreekt, werd deze rit één groot feest.

Muziek ontbrak er nooit aangezien er geen gebrek was aan dj’s. Nette, Jolien, Lowie en af en toe zelfs Mihai 1st zorgden voor de sfeervolle klanken. Aan eten ook geen gebrek want Roemies hebben altijd trek. Ook spelletjes hadden we bij de vleet en na het lachen en vele spelen en ons zeker en vast niet vervelen, kwam Mihai 2de ons eindelijk tegemoet. Met veel gezang werd hij begroet.

Het verschil viel meteen op toen we Hodora binnenreden. Paard en kar, iets wat je niet alle dagen ziet, reden over de hobbelige bokrijkweggetjes. Maar Hodora viel best wel mee want we maakten een spectaculaire entrée. Met onze eigen villa en lachende kinderen overal werden we als hoogstaande gasten onthaald. De kleuren, de mensen en vooral het eten zorgden voor een hartelijk onthaal.

Nu rest alleen nog de vraag, wat is het raadsel van vandaag?
Wie was de ‘Roemie van de dag’ vandaag?
Het antwoord is simpel, het meisje met het mooie haar, de aanstekelijke lach en de passie voor de gastronomie.

Journalisten van de dag: Lisa en Marie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten