zondag 27 maart 2016

Zondag 27 maart - Katysoep, paaseieren en nog meer pret in Roemieland


Hallo daar

Alweer een nieuwe dag in Roemieland!

De ochtendstond heeft goud in de mond en op deze paasochtend had dat goud de vorm van overheerlijke pannenkoeken en paaseitjes, ons aangeboden door het ontbijtteam. (AKA Birgit, Stef, Nette en Martha) Na een gezellig ontbijtje en een vettig afwasje was het tijd voor de mis. Goed om te weten: hoewel het in onze Berlaarse hoofden al Pasen was, was het hier in Hodora nog maar palmzondag. We voelden ons direct erg welkom en werden uitgenodigd om als groep naar voren te komen en een zegen te ontvangen van de plaatselijke (orthodoxe) priester. Ook herkenden we enkele kinderen van de dag ervoor die ons lachend in de armen vlogen. Na de mis zijn we hem gaan bedanken. Hij nodigde ons uit voor een gebed, vroeg ons om samen een foto te nemen en schonk ons drie iconen. We waren erg onder de indruk en zullen deze bijzondere ervaring niet snel vergeten.

De mama van Aura nodigde ons uit om ’s middags enkele typische Roemeense paashapjes te komen eten. Al van ver zagen we Aura enthousiast zwaaien en met “enkele” fluitsignalen maakten we duidelijk dat we in aantocht waren.
‘Hapjes’ zei ze, een feestmaal was het. Onverwacht werden we ondergedompeld in het Roemeense paasfeest. Ingewanden, zoetigheden, huisgemaakte pure alcohol, geschilderde eieren met blaadjes op en nog vele andere gekke dingen.
Even voor de duidelijkheid: de familie van Aura is een deel van de Rooms katholieke kerk, die vandaag wel al Pasen viert.

Vervolgens trokken we met overvolle magen naar de speelweide voor de volgende portie plezier. Met een heerlijk weertje en een heleboel spelletjes was ook deze namiddag in een mum van tijd voorbij.

Terwijl wij “vollenbak” aan het gaan waren, gingen Carissa en Lisa op bezoek bij Aura en Vladuts. Wanneer we hen vroegen hoe dit was geweest, antwoordden ze unaniem: een unieke en fantastische ervaring !

Zoals jullie kunnen lezen,  was het dus weer een bewogen dagje. Direct wegkruipen in onze villa zat er niet in, een tiental kinderen had ons namelijk na de namiddagspelen enthousisast achtervolgd en ze waren duidelijk nog niet uitgspeeld..

 Enkele spelletjes later was het dan toch tijd om naar binnen te gaan en stortte iedereen zich op zijn lesvoorbereidingen.  Een laatste vertaling door Mihai, knipwerk of nog een beetje studeren,  we fixten het allemaal! (zeker met een lekker kommetje Katysoep, hihi)
Wij hopen alvast dat de Hodorakids van het schooltje voorbereid zijn op een gigantische portie jong geweld, want
WIJ ZIJN KLAAR VOOR DE START (en gaan los met heel ons hart).

Zij die met een klein hartje wachten tot hun oogappeltje terugkeert,  geen paniek; de groep bestaat nog altijd uit 70 vingers, 28 ogen, 14 Roemies, onze vriend Magic Mihai, Martha’s gekke pet, vettig haar aan de lopende band, bijzondere geuren EN  vooral honderdduizend kilogram plezier!

Ps: vrolijk Pasen, happy Easter, Paște fericit!

DIT FANTASTISCH PRACHTIG BLOGVERSLAG WERD U AANGEBODEN DOOR MARTHA EN BIRGIT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten