dinsdag 29 maart 2016

Dinsdag 29 maart - Intensieve les- en speeldag

Dag lieve volgers van de blog

Na een gezond ontbijt (met dank aan ons liefste ontbijtteam) vol vitamientjes, trokken we vroeg in de ochtend naar het schooltje.  Voor sommige groepjes blijven de eerste lesuurtjes een behoorlijke opgave, maar naarmate de dag vorderde, liep het bij iedereen gezwind. Nette en Stef bezochten Aura en Vladuts een tweede keer. Vandaag was een hoogdag voor Aura, ze mocht namelijk een lesje volgen in de school. De les werd gegeven door Lowie en Birgit, de blijdschap was van haar gezicht af te lezen. De juf was zo onder de indruk dat ze Aura en haar mama uitnodigde om voortaan elke week een lesje te komen volgen.

Na een gezellige picknicklunch, omringd door enthiousiaste kinderen, waren we klaar voor de namiddagspelen. De kinderen waren in grote getalen aanwezig  (± 60), dit was voelbaar voor de Roemies.  Hijgend  dronken we regelmatig een slokje water. De spelen waren, net zoals de voorbije dagen, een enorm succes. Rustpauzes zijn niet inbegrepen, want de kinderen vragen al onze aandacht. Dat laatste was duidelijk merkbaar ’s avonds aan tafel. De vermoeidheid begint  zijn tol te eisen, kleine en grote pijntjes komen meer en meer voor...  Dit alles slaat niet op ons humeur, dat is nog steeds opperbest. Roemies blijken niet alleen goede leerkrachten, doorzetters, maar ook geweldige koks.  Op onze avondmalen zou zelfs Piet Huisentruyt jaloers worden.

The shortcut over de heuvels, van het veld naar de villa, biedt tegen valavond een prachtig uitzicht over zowel Hodora als de de omliggende heuvels. Dat uitzicht, in combinatie met de joelende kinderen, is een waar genot. Die kinderen hebben niet genoeg aan een spelnamiddag, maar maken er liefst ook nog een hele spelavond van op de parking voor onze villa.

Onze avonden zijn lang en druk. Roemies nemen geen genoegen met ‘okee’, voor ons moet het ‘super’ zijn. Het laatste knipwerk wordt gedaan en de pasjes voor de danslessen worden voor de zekerheid ook nog even opgefrist. Nadat de laatste schoonheidsfoutjes zijn weggewerkt, kruipen we allemaal met een warmteplakker in bed.

De Roemies kijken niet uit naar hun terugkomst.

La revedere!


Journalisten van de dag; Lowie en Nette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten