vrijdag 4 april 2014

Dag 3 in Roemenië met foto's


Vandaag zijn we een uurtje langer in bed blijven liggen dan gisteren. Dat hadden we wel verdiend na onze lange dagtocht. Na opnieuw een lekker ontbijt trokken we in de voormiddag naar het centrum van Brasov. Daar gingen onze roemies zelfstandig op pad. Ze bezochten onder andere het kerkhof van Brasov en ook het smalste straatje van Europa (of dat wordt toch beweerd).

 
Eén van de opdrachten die ze moesten uitvoeren was het maken van een foto waarin een sprookje werd uitgebeeld. Het resultaat valt hieronder te bewonderen. Aan jullie om te raden welk sprookje het is. (TIP: het hert op de achtergrond verwijst niet naar Bambi en het sprookje dat wordt uitgebeeld is een parodie op een bestaand sprookje, rara…).

 

Rond de middag werd er in het pannenkoekenhuisje van Brasov nog genoten van een lekker pannenkoek (met ijs, fruit, ananas zonder ananas en ga zo maar door). En daarmee zat onze tijd in Brasov er op.

 
Rond twee uur werden we opgepikt door Mihai die ons samen met een chauffeur kwam halen om naar Cirligele te rijden. De tocht duurde meer dan vier uur en onderweg kregen we een mooi beeld van het dagelijkse leven in Roemenië. Ons busje zat letterlijk volgeduwd met bagage.




Eens aangekomen in Cirligele werden we opgewacht door Adina, Gina (de directrice van de school), de burgemeester en zijn personeel. We werden hartelijk verwelkomd en kregen een rondleiding in het gemeentehuis. Dit wordt de komende dagen onze verblijfplaats. Onze bedjes lagen al gespreid. Deze mensen hebben duidelijk hun best gedaan om het hier naar onze zin te maken.
 


Adina had voor ons een lekker driegangendiner gemaakt. Eerst konden we genieten van een lekkere soep, nadien stonden gehaktballen met puree op het menu en de afsluiter was een lekker traditionaal dessert met cake, yoghurt en noten. Alle roemies waren het er over eens, het eten was verrukkelijk!


Morgen vertrekken we voor de eerste keer naar het crisiscentrum voor onze activiteiten met de kinderen. Al ons materiaal ligt al klaar om op tijd te kunnen vertrekken. Het wordt ongetwijfeld een dag vol ervaringen. We kruipen nu allemaal samen onder de wol. Slaap wel!


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten