donderdag 3 april 2014

Dag 2 in Roemenië met foto's


Na een deugddoende nacht, waren we al vroeg uit de veren. De tafel stond al netjes gedekt om 7 uur!! Bedankt Roemies, wat zouden wij zonder jullie toch doen? De boterhammetjes smaakten overheerlijk en de stemming zat er al direct goed in. Zelfs Ruben had geen ochtendhumeur.

 
Om 8 uur waren we  al terug onderweg: het kasteel van Bran, Rasjnov en Pelesj staan op het programma en de zon is ook van de partij. Wat heeft een mens nog meer te wensen?

 
Het schilderachtige kasteel van Bran (Transylvanië) werd gebouwd vanaf de 13de eeuw en wordt geassocieerd met Vlad Tepesj, ons allen beter bekend als Dracula. Hij zou er slechts heel eventjes gewoond hebben. Doch zijn gruweldaden (het spietsen van mensen op stokken) werden ergens anders in praktijk gebracht. In 1920 schonk de gemeente Brașov het kasteel aan de lieve Roemeense koningin Marie, echtgenote van koning Ferdinand. Marie liet het kasteel na aan haar dochter Ileana, in 1938. Onze Roemies waren helemaal in de ban van de gruwelverhalen van dracula en werden op het marktje zelfs achtervolgd door een echte vampier (verkleed wel te verstaan). Ruben had in ruil voor een high five deze man weten te overtuigen om onze dames eens goed te laten schrikken en het effect was overweldigend (gillen maar).
 
 
Rasjnov, 15 kilometer van Bran, is een imposante gerenoveerde Romeinse burcht van 1000 vC. Hier hebben we heerlijk genietend in het zonnetje onze boterhammetjes opgegeten. Daarna hebben we de burcht verkend. We hebben 146m diep staan kijken in een waterput die met de handen uitgegraven werd tot er water te zien was en waarbij zelfs enkelen het leven lieten.
 



 
En dan een echt pareltje als aflsuiter: Pelesj. Een neorenaissancistisch kasteel. Enkele onder ons riepen, oohh hier zou ik wel willen trouwen! Iedereen was onder de indruk van de schoonheid. Onze Engelse gids deed haar uiterste best en iedereen luisterde geïnteresseerd mee. Na dit bezoek werden ons roemies verleid tot een potje haasjeover. Alles verliep goed tot de gewaagde sprong van Michiel kwam (zie foto). Gelukkig was het alsnog een zachte landing.  En dan heerlijk genieten op het terrasje in de zon voor we terug naar Brasov afzakten.




In het restaurant waar we ons avondeten nuttigden zat de sfeer er weer helemaal in: we hebben hard gegaan en hard gegeten!! Gelachen tot het pijn deed. Waar ging het nu weer allemaal over? Te veel om op te noemen. ..



Morgen vertrekken we naar Cirligile. En dan begint het echte werk…
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Het klinkt heerlijk allemaal: prima sfeer, veel zon en gelach. Geniet er maar lekker van!
    En doen jullie straks de groetjes aan Adina, Mihai en haar mama?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Ann en Chris. We hebben veel lieve groetjes van jullie overgemaakt aan Mihai en Adina. De mama hebben we nog niet ontmoet. Groetjes xxx

      Verwijderen