zondag 6 april 2014

Dag 5, onze laatste dag in het crisiscentrum


Onze laatste dag in het crisiscentrum ging vandaag in. Doordat de eerste dag in het  centrum 100% was meegevallen, verwachtte ieder van ons er extra veel van. Er werd ons verteld dat de kinderen reeds van ’s morgens vroeg op ons stonden te wachten en we werden dus warm onthaald door een bende gelukkige kinderen, klaar om er weer een superfijne dag van te maken. Opnieuw waren ook de kinderen van de nabije dagcentra aanwezig, dus we kenden iedereen al wel een beetje.  We verdeelden de kinderen opnieuw in leeftijdscategorieën om het allemaal wat makkelijker te maken, maar uiteindelijk speelde iedereen met iedereen en werd het een drukke, maar zeer fijne dag. Met de kleutertjes maakten we muziekinstrumentjes en speelden we een heleboel spelletjes met ballonnen. Met de oudere groepen maakten we prachtige armbandjes, maakten we onze krastekeningen af, speelden we het nu reeds alom bekende spel ‘Woech’ en dansten we erop los. Ook prikten we heerlijke snoepjes op saté-stokjes om er op het einde van te smullen.

We bakten ook overheerlijke pannenkoeken om het afscheid nog net dat beetje draaglijker te maken en aan de gezichtjes van de kinderen, te zien waren die toch wel redelijk geslaagd. Toch viel het afscheid ons nog zeer zwaar. Bij het uitwuiven van de kinderen van het dagcentrum hielden we het amper droog. Wanneer dan kleine Maria zelf begon te huilen, hield niemand het nog vol en barstten we allemaal in tranen uit. ‘Be brave’ zei Alex tegen ons. Een moment dat we allemaal in ons hart zullen koesteren. Een jongeman die zoveel heeft moeten doorstaan die ons, die bij nader inzien echt wel met hun poepjes in de boter zijn gevallen, vertelt om sterk te zijn en door te bijten. Vreemd, lief en ontroerend.

We hopen natuurlijk uit de grond van ons hart dat Leonard een van de beste psychologen van de wereld wordt en dat Alex zijn studies wiskunde met veel moed kan starten. We hopen het beste voor alle kinderen die nu in het crisiscentrum zaten en die er nog zullen komen. Aangezien we voor alle kinderen onze facebook account moesten neerschrijven, zullen er wel een heleboel vriendschapsverzoeken verschijnen. Zo zullen we dan ook proberen om het contact te behouden.


Morgen staat er alweer iets nieuws voor de boeg. Vroeg uit de veren en dan met veeeeel enthousiasme les geven aan kinderen van het 1ste tot het 3de leerjaar. Vroeg onze bedjes in dus en hopelijk een zeer goede nachtrust.

Slaapwel en tot morgen,

De Roemies

xxx
 
 











 

 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten