vrijdag 11 april 2014

Dag 8, zit het lesgeven er nu al op?


Vandaag was onze derde en laatste dag op school. Wat is dit alles snel gegaan. Vandaag gingen we les geven aan het zevende en achtste jaar en ook aan de kleutertjes. Voor het vertrek naar school genoten we van een lekkere fruitsla gemaakt door Ruben en Elise. Wat smaakte dat.

Op school aangekomen verdeelden onze roemies zich na de ochtendgym over de klaslokalen. Myrthel, Luca, Michiel en Yelte trokken naar de kleuterklas. Wat een schattige kindjes zaten daar te wachten. Er werden paaskuikentjes en paashazen geknutseld en het pakjesspel werd een groot succes. De kindjes moesten een pakje doorgeven en als de muziek stopte moest het kindje dat het pakjes vast had één laagje uitpakken. Hier stond dan een opdracht (springen maar, doe een konijntje na, imiteer een kikker, …) De kleintjes en onze roemies gaven hier het beste van zichzelf.

Lisse en Jasmine gaven vandaag muziek. De cupsong werd aangeleerd en de kinderen zongen uit volle borst mee met waka waka van Shakira. Wat een pret tijdens deze les.

Bij Silke en Yara werd tijdens de aardrijkskundeles de ‘tour of Belgium’ gespeeld. De kinderen moesten opdrachtjes uitvoeren en de persoon die de opdracht won mocht zijn fiets bij een kenmerk van België plaatsen. Hier werd dan extra uitleg over gegeven en zo leerden zij ons land beter kennen. Niet alleen de kinderen maar ook de leerkracht was heel enthousiast. Ze ging deze werkwijze zeker ook in haar eigen les toepassen. Altijd fijn om te horen!

Marie en Shalien organiseerden de olympische spelen op het grasplein. De leerlingen moesten verschillende sporten doen en kregen hiervoor een score. Hardlopen, basketbal, hanengevecht, … de kinderen lieten zich volledig gaan.

Na de lessen werden we verrast door de kinderen van de school. We krijgen een presentatie over Roemenië en de kinderen lieten ons enkele traditionele dansen zien en zongen Roemeense liedjes. We mochten zelfs mee dansen met de laatste dans. De lunch die voor ons klaarstond was overweldigend. De leerkrachten bleven eten aanbrengen en we smulden onze buikjes rond. Onze roemies waagden zich ook aan de groene pepers. Het hoofd van Elise stond bijna op ontploffen, maar ze zette moedig door. Lekker!?

Tijdens de namiddagspelen werd er deze keer niet alleen uitbundig gespeeld, maar werden er ook armbandjes geknutseld met de kindjes op het grasveld. Deze armbadjes zijn een leuke herinnering aan onze tijd samen. De kinderen maakten armbandjes voor onze roemies en omgekeerd.

Omdat we zo’n grote lunch hadden gekregen stond er als avondeten ‘boterhammetjes’ op het menu. Er werd nog pudding gemaakt als dessert. Na het eten was het in de keuken dolle pret. Er werd gezongen en gedanst. We bleven met zijn allen wakker tot middernacht om Michiel een gelukkige 18de verjaardag toe te wensen. Er werd uit volle borst ‘happy birthday’ gezongen. Wat een leuke laatste avond in Cirligele. We trokken veel te laat naar ons bed, maar dat kon ons niet schelen. Pret boven alles!






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten