woensdag 2 april 2014

Dag 1 in Roemenië


Dag één van ons Roemeniëavontuur is een feit. Vandaag werden we om half vier aan de school verwacht waar de bussen klaar stonden om ons naar Zaventem te brengen. We konden dit jaar gebruiken maken van de bussen die waren ingelegd voor de Barcelonareis (Wij moesten namelijk op hetzelfde moment in Zaventem zijn als zij). Zo vertrokken we dan om kwart voor vier met de bus richting luchthaven.

Bij aankomst moesten we onmiddellijk opsplitsen. De groep van mevrouw Poortmans moest namelijk heel snel inchecken omdat hun vlucht van KLM sneller vertrok dan de vlucht van mevrouw Wuyts. De groep van mevrouw Wuyts zou normaal vliegen met Lufthansa, maar door een staking werden deze vluchten geannuleerd. Gelukkig konden zij met Brussels Airlines wel tijdig in Boekarest geraken.

Bij mevrouw Poortmans en haar groep (Silke, Ruben, Myrthel en Shalien) werd eerst koers gezet naar Amsterdam. Hier konden zij genieten van een lekkere koffie in de Starbucks voor het verder ging richting Boekarest. De vlucht met KLM verliep zeer rustig maar met een beetje vertraging.

 

De groep van mevrouw Wuyts (met Yelte, Marie, Elise, Michiel, Lisse, Luca, Yara en Jasmine) maakte een tussenstop in Wenen. Hier konden zij deelnemen aan een paaseitjesspel waarbij je er voor moest zorgen dat drie eieren in een mand terechtkwamen. Lisse kwam hier als grote winnaar uit de bus. Zij kreeg een aankoopbon van 25 euro om op te gebruiken in de winkels van de luchthaven. Haar aankoop was een boek en een magazine. De anderen hadden minder geluk en moesten zich tevreden stellen met een sleutelhanger, een gratis drankje of de eer van de deelname (arme Michiel en Yara).

Daarna vloog ook deze groep verder richting Boekarest. De landing verliep vrij wild en met veel turbulentie. Yara had het hier vrij lastig mee (extreme hoofdpijn), maar gelukkig is nu alles in orde gekomen.

 

Met een verschil van 40 minuten kwamen beiden groepen aan in de luchthaven van Boekarest. Hier werden kaartjes gekocht voor de bus naar het station en voor de trein naar Brasov.

Na 40 minuten rijden kwam iedereen toe in het noordstation. Na nog een lekkere MacDo gegeten te hebben begon onze drie uur durende treinrit door het berglandschap richting Brasov. Er werd gelachen in de trein, BopIt gespeeld, nog meer gelachen, gezongen, gebabbeld, … kort samengevat, de sfeer zat er onmiddellijk in.

Tegen 19u35 kwamen we aan in Brasov. Na nog een fikse wandeling konden we inchecken in onze appartementen. Toen ging het richting de winkel waar alvast aankopen werden gedaan voor het ontbijt en de lunch van morgen. De hongerigen onder ons (met Yara en Lisse op kop) sloten de avond af met lekkere croquemonsieurs.

Morgen moeten we vroeg uit de veren voor onze dagtocht in de omgeving van Brasov. Slaaptijd dus!

 

1 opmerking:

  1. Beste Roemies. Jullie reis is duidelijk al goed begonnen. De sfeer zit er goed in. En ongetwijfeld hebben jullie al straffe eerste indrukken opgedaan tijdens de bus- en treinreis. Ik herinner me de deprimerende rit van de luchthaven naar Boekarest met zicht op armoede, bouwvallige fabrieken en uitgehongerde loslopende honden en dan de prachtige rit door de bergen naar Transsylvanië met de trein die heel traag door het groene berglandschap slingert.
    En dan vandaag; een verkenningstocht in Brasov (prachtig en rustig stadje tussen de bergen met plekjes die aan het kasteel van Sneeuwwitje doen denken) en omgeving (kastelen, een fort, Dracula meets 'the Queen of hearts', ...). Geniet ervan!
    Ann Tuymans

    BeantwoordenVerwijderen