vrijdag 11 april 2014

Dag 10: onze laatste dag…


Na een verkwikkende nacht, in een echt bed deze keer, verzamelden we om 8u15 aan het ontbijt. En wat smaakte dat seg. Er waren eitjes, fruit, koffiekoeken, verschillende vruchtensappen, dessertjes, … te veel om op te noemen. Wat een goed begin van onze laatste dag.

We maakten nog gebruik van de voormiddag om het paleis van het parlement (beter gekend als het voormalige paleis van Ceaucescu) te bezoeken. Onze gids vertelde ons heel wat over de bouw van dit tweede grootste administratieve gebouw op aarde (het Pentagon staat op nummer 1). Tijdens onze wandeling dwaalden we door de grote kamers van het gebouw (en dat zijn er 1000 in totaal). Toen we de grote witte marmeren trappen afliepen voelden Luca en Lisse zich echte koninginnen. Op het balkon hadden we een prachtig uitzicht over de hoofdstraat van Boekarest. Wat een megalomaan bouwwerk. Onze roemies luisterden met veel aandacht en verbazing naar de informatie die we van de gids kregen. Een echte aanrader dit bezoek.

En toen was het moment van afscheid nemen van Adina en Mihai aangebroken. Zij hebben ons de voorbije dagen geholpen tijdens onze inleefreis en ook bij de voorbereidingen ervan. En het moet gezegd worden, zonder hen hadden we deze reis onmogelijk kunnen organiseren. We zijn hen dan ook heel dankbaar. Na het inladen van de bagage in het busje vertrok de eerste groep (Lisse, Yelte, Marie, Jasmine, Luca, Michiel, Yara en Elise) richting luchthaven. We maakten nog een korte tussenstop aan het Hard Rock café waar Lisse, Michiel, Yara en Jasmine een mooie T-shirt kochten. Lisse kon niet wachten om deze aan te doen en zit nu fier met haar T-shirt aan te wachten om huiswaarts te keren.

Eenmaal aangekomen op de luchthaven kochten we nog een broodje en nu is het wachten geblazen. We zitten momenteel in Zürich te wachten op onze vlucht naar Brussel. Een Vlaamse stewardess trakteerde ons in de vlieger op een volle doos met Zwitserse chocolade. Hier wordt nu lekker van gesmuld.

De tweede groep (Silke, Myrthel, Ruben en Shalien) konden nog twee uurtjes langer in Boekarest blijven. Zij maken een tussenstop in Amsterdam en beide groepen komen ongeveer gelijktijdig aan in Brussel.  Het was een reis om nooit te vergeten, die altijd in onze gedachten zal worden bewaard en waar we nog heel vaak met een warm gevoel aan zullen terugdenken.

Tot straks allemaal!!!
 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten