dinsdag 8 april 2014

Dag 7 ...en de zon was ook van de partij...

We waren weer vroeg uit de veren. De frisse lentegeur liet ons al weten dat het een heerlijk warme dag ging worden. Geen enkel wolkje te bespeuren...

Myrthel en Michiel deden hun uiterste best om onze lege ochtendmaagjes te vullen en kookten voor ons heerlijke verse eitjes.

Om 8 uur stonden we weer paraat om naar het schooltje te gaan. De ochtendgym was een succes en het plezier was weer van die mooie gezichtjes af te lezen. Onze roemies toonden hun beste danspasjes en iedereen danste lustig mee! Wat een positieve energie. Deze dag kon niet meer stuk.

Ruben en Elise schitterden in hun theaterlessen. Met weinig woorden en veel gebaren toverden zij bij de kinderen ongelooflijk leuke scènes tevoorschijn. Gewoonweg zalig om te zien! Tranen van het lachen rolden over onze wangen.

Jasmine en Lisse gaven vandaag hun lesje Engels. Hierbij moesten de kindjes Engelse woorden zoeken in een woordpuzzel en werd er pictionary gespeeld. De afsluiter, het liedje 'i am the music man', was echt een succes bij de kinderen. Er werd non-stop meegedanst en gezongen.

Marie en Shalien verbreedden de kennis over verschillende landen in de wereld. De kinderen kregen eerst enkele mooie foto's van dieren. Hierbij moesten zij zeggen in welk land deze dieren leefden en vervolgens aanduiden op de wereldkaart. Nadien kregen de kinderen wat meer informatie over onze Belgische gewoonten en monumenten (manneke pis, frietjes, het atomium,...). Manneke pis vonden ze enorm leuk en grappig! Om te testen of ze goed hadden opgelet werd de les afgesloten met een quiz.

Silke en Yara toonden enkele leuke wetenschappelijke proefjes aan de kinderen. Nadien mochten ze dat allemaal zelf proberen. De kinderen keken verwonderd op wanneer hun haar de lucht inging in de buurt van een ballon. Ze bliezen ook al hun adem uit door rietjes waardoor er een trompetachtig geluid ontstond. Fascinerend!

Bij Luca en Yelte stond er ook wetenschap op hun programma. Ze legden uit hoe je kon zien wanneer een ei hard gekookt of rauw is. Ze lieten onder andere in een ballon azijn reageren met bakpoeder waardoor de ballon werd opgeblazen door het gas dat vrijkwam uit de chemische reactie. De kinderen  keken verbaasd toe. Nadien was het hun beurt om de proefjes uit te voeren.

Michiel en Myrthel lieten de kinderen mooie rakketten knutselen met plastic flessen. Het hoogtepunt van hun les was een knaller van formaat. De rakketten werden buiten gelanceerd met behulp van een fietspomp en vlogen meters de lucht in onder luid gejuich!

Onze roemies hebben vandaag zes uur intensief les gegeven. Moe maar toch voldaan konden ze genieten van een heerlijke croque monsieur (gemaakt door de lieve mevrouwtjes). Dat hadden ze dubbel en dik verdiend.

Om 16 u begonnen de namiddagspelen. En van een succes gesproken. Nog meer kinderen daagden op dan de dag ervoor. Er werd gelopen, geroepen, gelachen, het plezier kon niet op... Onze roemies zijn hier echte VIP's aan het worden. Zowat alle kinderen willen met hun op de foto. Reeds nu wordt duidelijk dat de kinderen ons enorm gaan missen als we weg zijn. We moeten volgend jaar van hun zeker terugkomen.

Yara en Silke waren onze koks van dienst voor het avondeten en zorgden voor een heerlijke pasta met kip. Het was weer smullen geblazen.

Momenteel worden de laatste lesjes voorbereid en de laatste stress wordt weggemasseerd. We kunnen amper geloven dat we hier al een week zijn en dat we over enkele dagen weer moeten vertrekken. Het geeft een raar gevoel in de buik.

Morgen volgt er zeker en vast weer een mooie dag.









 



 
 

1 opmerking:

  1. Vandaag is de laatste dag van jullie avontuur in Roemenië. Jullie verhalen en foto's op de blog geven aan dat het onvergetelijk is.
    Nog een fijne laatste dag in Roemenië en een vlotte reis naar huis!

    BeantwoordenVerwijderen