vrijdag 11 april 2014

Dag 9: en opruimen maar …


Vandaag ging onze wekker af om 6 uur. We moesten namelijk onze verblijfplaats opruimen voor we naar het station van Focsani werden gebracht. Alle roemies gingen aan de slag en het opruimen verliep rustig en snel. De matrassen werden afgelaten, de lakens verzameld, alle bagage werd ingepakt, er werd gestofzuigd, … En zo slaagden we er in om onze logeerplaats even mooi achter te laten als bij aankomst. Goed gewerkt Roemies!

Als afscheid hadden een aantal leerlingen van de school ons uitgenodigd in de kerk om te luisteren naar enkele liedjes die ze voor ons zongen. De priester van deze kerk was overduidelijk heel blij met ons bezoek in het dorp. Als afscheid kregen we allemaal een icoon en werden we getrakteerd met koekjes en fruitsap. Er werden nog foto’s genomen van de voltallige groep en dan trokken we terug naar onze verblijfplaats om onze bagage in de bus te laden.

De secretaresse van het gemeentehuis en de directrice van de school vertelden ons dat ze ons met veel plezier volgend jaar terug verwelkomen. Dat doet ons natuurlijk veel plezier. Bij het vertrek stond er nog een groep kindjes voor de deur om afscheid te nemen. We werden geknuffeld door George (één van de Roemeense kindjes dat heel graag bij ons in de buurt vertoefde) en kindjes gooiden bloempjes naar ons. Wat een warm afscheid. De leerkrachten hadden zich buiten verzameld en we werden door hen overladen met kussen en knuffels. Bij het buitenrijden van het dorp werden we uitgewuifd door de mensen op straat. Wat zullen we dit dorp missen.

Na een rit van een half uur kwamen we aan in Focsani. Daar namen we de trein richting Boekarest. De rit van drie uur was welgekomen vermits het tekort aan slaap van de voorbije nachten begon door te wegen. Bijslapen was dan ook de boodschap.

In Boekarest gingen we te voet naar ons hotel. Het regende pijpenstelen, maar daar trokken wij ons niets van aan. In het hotel maakten we ons klaar om te gaan eten in de Caru cu Bere, het mooiste en gezelligste restaurant van Boekarest. Eindelijk konden we Michiel zijn 18de verjaardag uitgebreid vieren. Voorzien van de nodige partyhoedjes maakten we er een leuke laatste avond van. Het eten was overheerlijk en de sfeer zat er goed in. Michiel werd nog verrast met een verjaardagstaart met vuurwerk op. Hopelijk zal deze verjaardag hem altijd bijblijven.

Om half twaalf kwamen we terug aan in het hotel. Na deze vermoeiende dag was ons bedje zeer welgekomen. En nu slapen maar zodat we morgen fris en monter huiswaarts kunnen keren. Slaap wel !!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten