donderdag 9 april 2015

9 april - Van Cirligele naar Boekarest

Deze morgen wordt er hard gewerkt in onze thuis in Cirligele. We willen ons verblijf even netjes achterlaten als we het gevonden hebben. Het is fijn om te zien dat alle Roemies werk zien en zich ook nu helemaal geven, ook voor de minder leuke taakjes.

Om tien uur komt een minibusje ons oppikken voor een bezoek aan een kerkje vlakbij. Ook dit is weer een mooi gebouwtje dat binnen van onder tot boven beschilderd is met taferelen uit de Bijbel. De juf van ons schooltje staat ons op te wachten met koortje. We herkennen de kinderen uit onze klassen. Ze brengen liedjes uit de paasliturgie. Mooi gedaan! De pastoor vertelt ons hoe fijn hij het vindt dat wij in het schooltje in de buurt vrijwilligerswerk kwamen doen. We voelen ons erg welkom. En dan mogen we één voor één bij hem langskomen voor een persoonlijke zegen. Het blijkt een welriekende zegen te zijn. Er is ook nog even een verzustering met de meisjes van het koor en de kindjes van de pastoor en een receptie met sinaasappellimonade.

En dan is het tijd voor het echte afscheid van het dorp. De burgemeester komt nog aangelopen voor een laatste knuffel. Hij maakte ook cd-roms met foto's van het dorp. HIj verwent ons echt met geschenkjes. De mama van Maria en de knappe Alexandro heeft cake voor ons gebakken en ze brengt ons ook kleine appeltjes uit haar boomgaard.

Een ander minibusje, dat van de burgemeester, brengt ons naar het station. We kopen onze tickets. Lana denkt even dat ze haar leis kwijt is, maar het gebedje voor de Heilige Antonius blijkt alweer goed te werken.

De treinrit naar Boekarest brengt rust voor de vermoeide Roemies.

Na een wandeling van een dik kwartier bereiken we ons hotel. Dat blijkt uitstekend te zijn. Vorig jaar kreeg het zelfs een prijs van Tripadvisor! Dat is voor ons niet zo belangrijk, de prachtige badkamer en de leuk ingerichte slaapkamer wel!

Tegen zes uur vertrekken we weer. Het is mooi weer en we willen daar nog wat van profiteren. Dan kunnen we meteen ook nog het oude centrum verkennen.
Om half acht worden we verwacht in Caru cu Bere, een schitterend restaurant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten