zondag 5 april 2015

5 april - Pasen in het crisiscentrum

Tessa speelt vandaag paashaas. In de gang, in de schoenen en in de ontbijtruimte liggen overal lekkere paaseitjes die zij helemaal uit België meebracht.

Ook vandaag schijnt de zon. Dat waarderen we heel erg, want dan kunnen we buiten spelen met de oudste kinderen.

Het kwartet 'Lieze, Sien, Lauranne en Julie' animeert de jongste kindjes als volleerde peuter- en kleuterjuffen.  Met het inkleuren van kleurplaten slagen ze erin om alle kindjes te activeren. Het valt op hoe gek de kleintjes zijn op de fruitsatees. Het is grappig om te zien hoe ze daarna helemaal onder de chocolade zitten.





De andere Roemies maken kaders met de oudste kinderen. Een groepsfoto wordt voor alle kindjes afgedrukt. Zo hebben ze meteen een mooie herinnering aan deze twee dagen. Ook hier maken de kinderen fruitsatees.  Na de lunch staan er estafettespelen op het programma en pannenkoeken met Belgische bruine suiker en siroop op het menu. Het enthousiasme is groot, iedereen gooit zich in het spel. Zowel de Roemies als de kinderen van het centrum lopen alsof hun leven ervan afhangt.
Vlak voor het afscheid openen we de grote roze koffer en delen we onze geschenkjes uit.










Het afscheid is een emotioneel moment van veel knuffels en wat tranen. Op twee dagen is er echt wel een band gegroeid en allemaal hebben we wel ons lievelingsknuffelkindje.



Vandaag dineren we in Casa Elena. Het eten is er lekker, de service excellent en het gezelschap en de sfeer kunnen niet beter.



's Avonds is het een drukke bedoening: alle Roemies zijn druk in de weer om hun lessen van morgen zo goed mogelijk voor te bereiden. Ze overlopen hun lesplanning, overleggen met hun partner over de concrete aanpak en knippen, kleuren en knutselen aan hun lesmateriaal. Naamkaartjes worden geschreven, er gaan nog wat berichtjes met Adina over en weer (want welke van de drie namen per kind is nu de roepnaam?). De helft van de Roemies kan vandaag genieten van het comfort van een douche. En een groepje dat al snel klaar is met de lesvoorbereiding maakt ondertussen 'Koekewiet', een speciale taart, voor de harde werkers.




Het was een geslaagde dag! Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten