dinsdag 7 april 2015

7 april - Een gevulde werkdag

Het weer is al een beetje beter, maar het blijft nog ferm winderig!

We starten de dag met krachtvoer: spek met eieren, klaargemaakt door Lieze en Laurence.
Na zo'n stevig ontbijt kunnen we er weer tegen!

We beginnen de dag met ochtendgym voor het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar. Omdat het buiten nat is, doen we dat in de gang! De directrice heeft voor een computer met geluidsboxen gezorgd. Daardoor klinkt de muziek al een stuk luider. Chichiwa is zoals altijd een voltreffer, ook de ochtendgym van Samson en Gert is een leuke opwarmer! Onze Roemies kennen al die kinderdansjes! Heerlijk om hen vol overtuiging te zien dansen en de kinderen met hen.

En dan spurten onze Roemies naar hun klaslokaal. Sien en Fran zijn vandaag de professeurs de français. Natuurtalenten zijn het! Julie en Jana geven wiskunde. Ze verpakken hun les over breuken en vierkantswortels als een heel tof spel. De kinderen doen enthousiast mee en zijn helemaal gek op hun charmante juffen. Jill en Renée treden in de voetsporen van Einstein en verbluffen hun leerlingen met allerlei wetenschappelijke proeven! Zo moeten de kindjes hun naam in het begin van de les met citroensap noteren. Met ogen groot als schoteltjes zien ze de letters verschijnen boven een kaarsvlammetje. Enkele papieren vliegen in brand, maar iedereen heeft zijn haar nog, dus geen probleem. In de klas van juf Lieze en juf Laurence gaat het er heftig aan toe. Zij zijn de sportleerkrachten van dienst. En Lana en Lauranne laten hun leerlingen een taalbad nemen in het Engels. Ook zij hebben een heel leuke les voorbereid.

Om twee uur stoppen de lessen. We lunchen samen in onze verblijfplaats.
Van vier tot zes organiseren de Roemies net als gisteren namiddagspelen voor een 25-tal kinderen.

En dan wordt er gekookt. Op het menu staat spaghetti met tomatensaus en heel veel groenten. De pasta is na het koken helemaal opgelost. Wat overblijft is een pap die er niet meer echt appetijtelijk uiziet. Onze dierenliefhebbers - Sien op kop - voeren de pap dan maar aan de 'Floepsies'. Even vertalen: dat zijn de honden uit de buurt van wie ze de leider 'Floepsie' noemen.

En na het hoofdgerecht is er zelfs dessert voorzien: warme ananas met bruine suiker. Lekker!

Een gevulde dag, eentje om in te kaderen en nooit te vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten