woensdag 4 april 2012

Ook in Roemenië halen we de krant!

Vandaag staat er een artikel over ons project en de samenwerking met de lagere school in de krant (Cronica de Iasi). Wie Roemeens verstaat, kan het artikel al eens lezen. Lief zorgt binnenkort voor een vertaling. Die zullen we op onze site zetten!
http://www.cronicadeiasi.ro/stiri/locale/Delegatie-din-Belgia-la-Scoala-Hodora/18059

De directrice van het schooltje van Hodora stuurde al onze lesvoorbereidingen (in het Roemeens) door naar de schoolinspectie. Ook de inspecteur reageerde enthousiast. We zijn verrast en vereerd als blijkt dat de inspecteur een mail met inspirerende projectvoorbeelden stuurde naar alle schooldirecties van de provincie met daarin een beschrijving van onze activiteiten!



Delegatie din Belgia la Scoala Hodora
Articol de Madalina Irimia
Scoala „Cezar Petrescu” Hodora are ca oaspeti doi profesori si 12 elevi de la scoala belgiana „Instituut Heilig Hart van Maria” din comuna Berlaar.
Mentionam faptul ca satul Hodora este infratit de peste 20 de ani cu Nijlen, comuna vecina Berlaarului; afland despre colaborarea dintre cele doua comunitati de la presedinta Asociatiei „Nijlen voor Hodora”, Lieve Verelst, reprezentantii liceului din Berlaar si-au exprimat dorinta de a initia un proiect bazat pe schimb de experienta la nivel de profesori, dar si de elevi.
Schimbul de experienta a inceput anul trecut cand profesori din Berlaar au participat la activitati desfasurate de cadrele didactice de la Hodora. In acest an, schimbul de experienta consta in activitati de comunicare si relationare intre cele doua parti, avand la baza ateliere de lucru, jocuri desfasurate sub forma de competitii („Mastermind”), jocuri de rol, precum si ore de gimnastica sau de gastronomie; activitatile au fost sustinute de elevii belgieni asistati atat de cadrele didactice din Romania, cat si din Belgia.
Activitatile se desfasoara in limbile engleza, franceza si romana, elevii hodoreni, cat si cei belgieni fiind incantati de usurinta cu care pot relationa.
Elevii belgieni se afla in Hodora in cadrul unui proiect de voluntariat care isi propune sa dezvolte legaturi interculturale si sa sprijine material scoala (elevii belgieni strang fonduri pentru dotarea scolii in urma derularii unor activitati de tip antreprenorial).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten