dinsdag 2 april 2013

Dinsdag 2 april 2013 – Hodora


Dinsdag 2 april 2013 – Hodora
De school begint hier al om 8 uur, dat betekent dat wij extra vroeg opstaan! Ella en Elien leggen ons in de watten met een heerlijk ontbijt met wentelteefjes en met zelfgemaakte eier- en tonijnsla voor tussen onze boterham! Mmmm!
Vandaag stappen we tussen de kindjes en de karren met paard naar school. Het is een mooie weg met hier en daar felgekleurde huisjes. We boffen: ook vandaag schijnt het zonnetje! Op zo’n mooi weer hadden we absoluut niet durven hopen. Volgens de weersvoorspellingen zouden we in winterweer terechtkomen. Niet dus!
We starten de schooldag met ochtendgym op muziek, buiten op de speelplaats voor alle kinderen van de school. Zelfs de kleutertjes doen mee en aan hun gezichtjes en enthousiaste bewegingen te zien vinden ze het GE-WEL-DIG! Zalig! In tegenstelling tot vorig jaar doen er nu verschillende juffen mee, met evenveel enthousiasme als hun kindjes.  Soms is het ook enorm grappig. Zo is er ook het liedje ‘Tsjitjsiwa’ waarbij alle kinderen rondhuppelen met hun achterste ferm naar achter gestoken, hun voeten naar binnen gedraaid en hun tong uit hun mond. Hilarisch is dat!
En dan starten de lesjes in de klassen. Vandaag vormen de klassen van het zevende en achtste leerjaar de doelgroep. Daan en Matthias zien er in hun witte labojas uit als echte wetenschappers. Tijdens hun eerste les komen ze nog wat aarzelend uit de hoek, maar daarna laten ze zich helemaal gaan als leerkrachten en toveren ze eieren in een fles, laten ze een mengsel van bakpoeder en azijn expanderen in een rubberen handschoen en leren ze de leerlingen nog allerlei andere tovertrucs. Marieke en Yasmine brengen op de gekende enthousiaste manier een Engelse les over het menselijk lichaam! Je zou zweren dat ze dat al jaren doen! De leerlingen (en ook Ariane en Ann) zijn helemaal onder de indruk van hun prestaties. Julie en Tinne doen het ook fantastisch in hun Franse les. Een deel van de les gaat buiten door en het is deugddoend om te zien hoe alle leerlingen er helemaal in opgaan! Ze rennen en springen en roepen antwoorden in het Frans alsof hun leven ervan afhangt. Marie-Caroline en Hannah hebben een wiskundequiz opgesteld. Ze brengen alles rustig aan en zijn erg uitnodigend. Knap. Tijdens het derde lesuur is er even geen enkele Roemeense leerkracht aanwezig in hun lokaal en dat vinden ze best leuk zo, zonder pottenkijkers. Het moet ook gezegd worden: hen lukt hen aardig! Knap werk! Laura en Marie doen aan teambuilding met hun klassen. Het enthousiasme en de energie spatten ervan af. De Roemeense leerlingen genieten zichtbaar van de lesjes van onze Roemies. En voor onze Roemies is het ijs nu gebroken. Morgen komen de kleinste kindjes van de lagere school aan de beurt!
Matthias en Daan worden door de klas van leraar Vasile uitgedaagd om een potje voetbal te spelen op het pleintje achter de school. Het gaat er hevig aan toe en uiteindelijk moeten onze jongens het onderspit delven, maar plezier is er volop!
Elien en Ella hebben vandaag nog geen les gegeven aan een klas. Na het ontbijt zijn ze langsgegaan bij Aura en daarna bij Vladuts. Het lesje bij Aura vonden ze een toffe ervaring, over het bezoek aan Vladuts geraken ze niet uitgepraat. Ze hebben samen met hem bewegingsoefeningen gedaan en hij kreeg ook een massage. Heel de tijd was hij luidop aan het lachen. Hij heeft er duidelijk enorm van genoten, net als Elien en Ella!
Om half drie starten we met de pleinspelen. Er zijn een heleboel kinderen (tussen 50 en 70) opgedaagd. Er zijn zelfs mama’s die hun kleintjes bij ons komen afzetten! Tof!
We zijn doodop als we in optocht samen met de kinderen in de richting van onze slaapplaats stappen. Bij elk hoekje wordt de groep iets kleiner, maar we zijn nog altijd met velen als we aan het speelpleintje voor onze klasjes aankomen. We halen de bal, de springtouwen en het stoepkrijt uit de bak van Julie en we beginnen opnieuw aan een rondje ‘spelen met de kinderen’.
Ondertussen beginnen Hannah en Marie-Caroline aan hun wokgerecht met rijst en kruidige kip. Lekker!!!
Omdat het zo koud is in onze eetzaal en keuken, ruimen we alles samen op. Zo is het werk snel achter de rug en kunnen we snel naar onze warme slaapklasjes. We vergaderen nog even om de volgende dag praktisch te regelen en dan duiken we ons bed in.
Slapen doen we niet meteen. Daan komt weer zo grappig uit de hoek dat Ariane en Ann de slappe lach krijgen en binnen de kortste keren liggen we allemaal te lachen.
Dit was weer een fijne dag!


deze avond zorgen Hannah en Marie-Caroline voor het diner. Ze gaan een wokgerecht bereiden! Mmmm!!!!

3 opmerkingen:

  1. Zo te lezen amuseren jullie je daar enorm hard. Geniet nog met volle teugen van jullie avontuur . Groetjes aan iedereen en dikke kus voor Elien ! Vero & papa x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo allemaal
    Het is daar enorm leuk zo te lezen.
    Ik heb ook kunnen lezen dat jij een heerlijk ontbijt kan maken Elien
    Vermits ik zondag niet naar de bakkerij moet mag jij voor ons ontbijt maken lieve schat.
    Groeten papa van Elien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Roemies

    Wat een leuke dagen hebben jullie al achter de rug in Hodora. Doe alle mensen daar (leerkrachten, Aura, directie, Gheorge en Costanza, Vazile, ...) heel veel groeten van mij. Ik duim voor jullie lessen van morgen!!!

    BeantwoordenVerwijderen