woensdag 12 april 2017

Donderdag 6 april
We stonden op en beseften dat het de laatste ochtend was in Hodora. Na het ontbijt staken we snel de laatste spullen in onze trekrugzak en zwaaiden we de kindjes voor de allerlaatste keer uit. Om 8 uur stipt vertrokken we met de schoolbus richting het station. Eenmaal in het station aangekomen konden we het niet laten om nog een spelletje weerwolven te spelen. Het spel was nog maar net afgelopen toen onze trein het station binnenreed. Om de lange treinrit wat aangenamer te maken, speelden we wat met de kaarten. Het was ook de ideale moment om wat bij te slapen. We konden ook rekenen op het gezelschap van een oud Roemeens vrouwtje die de meest aanstekelijke lach ter wereld had.
Na 6 uur op de trein kwamen we eindelijk aan in Boekarest. Daar stond de chauffeur van ons busje al op ons te wachten. Alle trekrugzakken in de koffer en klaar om naar ons appartementje te vertrekken. Een klein uur later kwamen we aan in ons luxueus appartement. Eindelijk konden we ons allemaal nog eens douchen. Met een frisgewassen hoofd vertrokken we naar het restaurant waar we opgewacht werden door Adina en haar zoontje Tudor.
Tudor kreeg van ons een mini-roemietrui en was meteen verkocht. Jammer genoeg werd kleine Tudor al snel moe en moesten we afscheid nemen van Adina en haar zoontje. Even later arriveerde Mihai in het restaurant, hij kwam ons gezelschap houden. Tijdens het lekkere eten werden er typisch Roemeense dansen gedanst. De obers brachten het voorgerecht aan de tafel. We kregen goedgevulde kaasschotels, auberginesalades en versgebakken brood. Na het overheerlijke voorgerecht moesten enkele roemies hun broek al openzetten, omdat onze buikjes al goed gevuld waren. Even later werd ons het hoofdgerecht al gepresenteerd. Op het menu: vleesschotels, frieten, aardappelen met rozemarijn en om het toch nog wat gezond te houden ook kommetjes met tomaten. Ook al stond bij iedereen de broek nu al open, plaats voor een dessert is er altijd!
Na ons allerlaatste avondmaal samen, trokken we met Mihai nog wat door de stad. Mihai nam ons mee naar enkele bijzondere plaatsen die eens zo mooi zijn in het donker. 23u30: hoog tijd om te gaan shoppen. Aangezien de Carrefour 24/24 open is, hadden we tijd om in alle rust inkopen te doen voor de volgende ochtend. Moe en voldaan kwamen we terug in ons appartement en kropen we onder onze dons.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten