zaterdag 1 april 2017

DONDERDAG 30 Maart

TRIIING om 7:00 ging de wekker af! Alle roemies uit hun bed, bokes eten en ook zelf onze lunch smeren en de brooddoos in! Oops, misschien toch wat verder doen… Om 8:00 kwam Mihai ons ophalen met het busje. Flink met rugzakje aan stonden we allemaal klaar, maar waar bleef Mihai? Enkele telefoontjes van de mevrouwen, terwijl de roemies voor de deur van de ochtendzon genoten, en we hadden Mihai gevonden! Wij hadden een eenvoudig busje verwacht, maar toen we bij de bus aankwamen bleek dit een chique bus van Mercedes te zijn, beige met donkerbruin interieur, geblindeerde ruiten en zelfs gordijnen. Wij vertrokken in stijl!
Ons toeristisch avontuur begon hier!
Iedereen opgewonden en enthousiast, Mihai dacht waarschijnlijk -wegens ons luid getetter- dat hij in plaats van 15 mensen, 30 mensen in zijn busje had zitten. Het staat vast : wij kunnen er wat van! Wel was al snel duidelijk dat de wekker voor velen te snel afging,.. plots werd het muisstil in de bus en Mihai kon vredig en in stilte doorrijden tot onze eerste stop : het kasteel van Dracula.
Een reis naar Bran, waar het kasteel van Dracula zich bevindt. Wakker worden allemaal, jas aan ook sjaal en wanten niet vergeten want.. brr lekker koud hier! Kaartjes kopen en de eerste heuvel op. We moeten wel triest nieuws meedelen, tijdens onze wandeltocht naar boven vernamen we het slechte nieuws,… Winnie was helaas gestorven. Onze Winne, Lien haar trouwe vogel.
Berg beklommen en nu het kasteel binnen wandelen. Blijkbaar makkelijker gezegd dan gedaan. Marie was op een tijd van 5 minuten haar inkom kaartje al verloren. Paniek aanval nummer 2! En ook Silke haalde een stoot uit, in plaats van het kaartje onder de scanner te houden, hield ze dit ondersteboven onder de detector. Conclusie: wij zijn alert en handig!
Binnen in het kasteel konden we veel informatie lezen in verband met Dracula. We mochten door alle kamers wandelen en we konden hier voor de 2e keer onze selfiesticks nuttigen. Er was een mooi uitzicht van op de terrassen. Dan moest je verder wandelen tot op de binnenplaats. Deze was helemaal afgewerkt in steen en hier kon je ook een souvenirwinkel vinden. Onze innige Issy heeft hier dan ook speciaal een souvenir laten maken voor meneer Wuyts. De wandeling door het kasteel kwam ten einde. Buiten stonden er nog vele kraampjes, de juffen waren hier klaar en duidelijk over :             “doe wat jullie willen, wij gaan een thee drinken drinken!”
Nu snel op de bus en verder naar de volgende stop: Rasnov. Hier stoten we meteen op een probleemsituatie. Onze Moedige Margot gaat geen uitdaging uit de weg. Dit werd duidelijk wanneer er een paard op de weg stond. Onze Margot moest omringd worden door Krachtige Katy, maar uiteindelijk, gelukt! We hebben eerst genoten van een picknick in het zonnetje. Vandaag was Issy de pechvogel, ze greep recht in een brandnetel. Helpende Hanne en ludieke Lien hadden enkele oplossingen, azijn of er op plassen. Oke.. burcht in nu! Wat een prachtig uitzicht hadden we hier, wauw! Marie was hier onze fotograaf van de dag! Allemaal een nieuwe profielfoto dus. Nu moesten we terug naar beneden wandelen naar onze taxi.
Peles, onze laatste stop. Allemaal blauwe slofjes over onze schoenen om het parket niet te beschadigen. Jullie zullen ons allemaal op ons woord moeten geloven want foto’s nemen was verboden. Ook al waren hier enkele durvers (zeker Jasmin en Marie niet). Het was prachtig, adembenemend, schitterend,… onze gids was weliswaar moeilijk te verstaan, een vreemde mix van Engels en Roemeens. Al bij al, geweldig. We maakte bij het buitenkomen enkele toffe panorama foto’s.  Katy was hierbij de snelste! Hup hup terug naar onze bus!
Nu lekker eten, heel lekker eten. Pizza, pasta, dessert,.. buikjes helemaal vol. Luxe maaltijd kan 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten